Kołduny litewskie z mięsa wołowego 14 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: mięso wołowe, mąka pszenna, mięso wieprzowe, woda, łój wołowy, czosnek, olej rzepakowy, sól, przyprawy
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
% RWS* dla 100 g produktu |
w 1 sztuce (25 g) |
|
Wartość energetyczna |
196 kcal/821 kJ |
10 |
49 kcal/205 kJ |
Tłuszcz |
9,1 g |
13 |
2,3 g |
w tym tł. nasycone |
4 g |
20 |
1 g |
Węglowodany |
22,3 g |
9 |
5,6 g |
w tym cukry |
0,1 g |
0 |
0 g |
Błonnik |
0,9 g |
- |
0,2 g |
Białko |
7,1 g |
14 |
1,8 g |
Sód |
0,5 g |
8 |
0,1 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do osolonej wrzącej wody, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody i podawać z wybraną okrasą lub sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.