Pierogi argentyńskie Empanadas z kurczakiem 8 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: filet z kurczaka, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona, marchew, groszek zielony, woda, czosnek, olej rzepakowy, sól, przyprawy
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
% RWS* dla 100 g produktu |
w 1 sztuce (50 g) |
|
Wartość energetyczna |
153 kcal/641 kJ |
8 |
77 kcal/322 kJ |
Tłuszcz |
4,3 g |
6 |
2,2 g |
w tym tł. nasycone |
1,8 g |
9 |
0,9 g |
Węglowodany |
21,3 g |
8 |
10,7 g |
w tym cukry |
0,5 g |
1 |
0,3 g |
Błonnik |
1,5 g |
- |
0,8 g |
Białko |
8,5 g |
17 |
4,3 g |
Sód |
0,5 g |
8 |
0,3 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do rozgrzanego oleju (160-180°C), smażyć do osiągnięcia rumianego koloru i chrupiącej skórki, wyjąć z oleju, odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z ulubionym sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.