Pierogi bezglutenowe ruskie z serem i ziemniakami (wegetariańskie) 10 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: ziemniaki, ser twarogowy półtłusty , skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana , cebula, woda, olej rzepakowy, sól, przyprawy
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
% RWS* dla 100 g produktu |
w 1 sztuce (37 g) |
|
Wartość energetyczna |
205 kcal/858 kJ |
10 |
76 kcal/318 kJ |
Tłuszcz |
5,4 g |
8 |
2 g |
w tym tł. nasycone |
1,1 g |
6 |
0,4 g |
Węglowodany |
32,4 g |
12 |
11,9 g |
w tym cukry |
1,5 g |
2 |
0,5 g |
Błonnik |
0,8 g |
- |
0,3 g |
Białko |
7,3 g |
15 |
2,7 g |
Sód |
0,3 g |
5 |
0,1 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do osolonej wrzącej wody, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody i podawać z wybraną okrasą lub sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.