Pierogi bezglutenowe z kapustą i borowikami ( wegańskie) 10 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: kapusta biała, kapusta kiszona, cebula, grzyby leśne, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, woda, olej rzepakowy, sól, bulion grzybowy (zawiera seler), przyprawy
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
% RWS* dla 100 g produktu |
w 1 sztuce (37 g) |
|
Wartość energetyczna |
135 kcal/565 kJ |
7 |
50 kcal/209 kJ |
Tłuszcz |
2,4 g |
3 |
0,9 g |
w tym tł. nasycone |
0,3 g |
2 |
0,1 g |
Węglowodany |
26,2 g |
10 |
9,7 g |
w tym cukry |
0,8 g |
1 |
0,3 g |
Błonnik |
3 g |
- |
1,1 g |
Białko |
4,6 g |
9 |
1,7 g |
Sód |
0,8 g |
13 |
0,3 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do osolonej wrzącej wody, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody i podawać z wybraną okrasą lub sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.