Pierogi bezglutenowe z mięsem z jelenia i trawą żubrową 10 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: mięso z jelenia (31,4%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, woda, mięso wieprzowe (11,2%), cebula, szpinak, marchew, olej rzepakowy, sól, czosnek, trawa żubrowa, cynamon, pieprz czarny, jałowiec
Wartość odżywcza produktu w 100 g | % RWS* dla 100 g produktu | w 1 sztuce (38 g) | |
Wartość energetyczna | 843kJ/ 201 kcal | 10,0% | 312 kJ / 74 kcal |
Tłuszcz | 8,4 | 12,0% | 3,11 |
w tym tł. nasycone | 2,7 | 13,3% | 1,00 |
Węglowodany | 20 | 7,5% | 7,41 |
w tym cukry | 0,65 | 0,7% | 0,24 |
Błonnik | 0,7 | 2,8% | 0,26 |
Białko | 11 | 22,0% | 4,07 |
sól | 0,35 | 6,0% | 0,13 |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do osolonej wrzącej wody, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody i podawać z wybraną okrasą lub sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.