Pierogi bezglutenowe z mięsem z jelenia i trawą żubrową 10 szt.

Pierogi bezglutenowe białowieskie z mięsem z jelenia i trawą żubrową to regionalne pierogi, których smak nawiązuje do kulinarnej tradycji Puszczy Białowieskiej z własnoręcznie mielonym mięsem z jelenia z trawą żubrową.

WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
Cena: 34,99 zł 34.99
ilość zestaw Minimalne zamówienie:
4 dowolne produkty

towar niedostępny

Składniki: mięso z jelenia (31,4%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, woda, mięso wieprzowe (11,2%), cebula, szpinak, marchew, olej rzepakowy, sól, czosnek, trawa żubrowa, cynamon, pieprz czarny, jałowiec

Zamówienia hurtowe: 500 110 016
Wartość odżywcza produktu w 100 g % RWS* dla 100 g produktu w 1 sztuce (38 g)
Wartość energetyczna 843kJ/ 201 kcal 10,0% 312 kJ / 74 kcal
Tłuszcz 8,4 12,0% 3,11
w tym tł. nasycone 2,7 13,3% 1,00
Węglowodany 20 7,5% 7,41
w tym cukry 0,65 0,7% 0,24
Błonnik 0,7 2,8% 0,26
Białko 11 22,0% 4,07
sól 0,35 6,0% 0,13

*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do osolonej wrzącej wody, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody i podawać z wybraną okrasą lub sosem.

Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl