Pierogi z mięsem z jelenia i trawą żubrową 8 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: mięso z jelenia, mąka pszenna, mięso wieprzowe, szpinak, cebula, marchew, woda, olej rzepakowy, trawa żubrowa, sól, czosnek, przyprawy
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
% RWS* dla 100 g produktu |
w 1 sztuce (38 g) |
|
Wartość energetyczna |
232 kcal/971 kJ |
12 |
88 kcal/368 kJ |
Tłuszcz |
11,3 g |
16 |
4,3 g |
w tym tł. nasycone |
3,4 g |
17 |
1,3 g |
Węglowodany |
20,8 g |
8 |
8 g |
w tym cukry |
0,3 g |
0 |
0,1 g |
Błonnik |
1,1 g |
- |
0,4 g |
Białko |
12,1 g |
24 |
4,6 g |
Sód |
0,4 g |
7 |
0,2 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do osolonej wrzącej wody, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody i podawać z wybraną okrasą lub sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.