Pierogi ze szpinakiem i tofu (wegańskie) 10 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: szpinak, mąka pszenna, ziemniaki, cebula, ser tofu (z soi), pomidory suszone, olej rzepakowy, czosnek, sól, gałka muszkatołowa, przyprawy
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
% RWS* dla 100 g produktu |
w 1 sztuce (37 g) |
|
Wartość energetyczna |
147 kcal/615 kJ |
7 |
55 kcal/230 kJ |
Tłuszcz |
3,2 g |
5 |
1,2 g |
w tym tł. nasycone |
0,3 g |
2 |
0,1 g |
Węglowodany |
26,5 g |
10 |
9,8 g |
w tym cukry |
0,4 g |
0 |
0,2 g |
Błonnik |
2,4 g |
- |
0,9 g |
Białko |
5,1 g |
10 |
1,9 g |
Sód |
0,4 g |
7 |
0,2 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do osolonej wrzącej wody, gotować ok 6-7 min, wyjąć z wody i podawać z wybraną okrasą lub sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.