Pierogi żydowskie Kreplaszki z mięsem drobiowym 10 szt.
WYKONANE I PAKOWANE RĘCZNIE. BEZ KONSERWANTÓW.
towar niedostępny
Składniki: filet z kurczaka, wątróbka drobiowa, mąka pszenna, marchew, cebula, woda, olej rzepakowy, sól, przyprawy
Wartość odżywcza produktu w 100 g |
% RWS* dla 100 g produktu |
w 1 sztuce (38 g) |
|
Wartość energetyczna |
165 kcal/691 kJ |
8 |
63 kcal/264 kJ |
Tłuszcz |
3,7 g |
5 |
1,4 g |
w tym tł. nasycone |
0,8 g |
4 |
0,3 g |
Węglowodany |
21,8 g |
8 |
8,3 g |
w tym cukry |
0,6 g |
1 |
0,2 g |
Błonnik |
1,3 g |
- |
0,5 g |
Białko |
12,1 g |
24 |
4,6 g |
Sód |
0,5 g |
8 |
0,2 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Sposób przyrządzenia: wrzucić pierogi do rozgrzanego oleju (160-180°C), smażyć do osiągnięcia rumianego koloru i chrupiącej skórki, wyjąć z oleju, odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z ulubionym sosem.
Produkt mrożony. Przechowywać w temp. -18°C. Nie zamrażać powtórnie. Spożyć po obróbce termicznej.